Sex månader

Hitta bebin!

Idag fyller världens bästa bebis sex månader!

E har precis börjat få sin första tand. Hon mår ganska bra, förutom att hon sover lite sämre och verkligen måste bita i allt hon får tag i. När hon biter morrar hon belåtet, det är nog ganska skönt att gnugga något mot den lilla tanden. Denna tand är förresten universums absolut sötaste tand, och garanterat den minsta än så länge.

Hon kan sitta nu, nästan helt utan stöd. Det känns dock säkrast att hon än så länge får ha något mjukt runt sig, man vet aldrig när hon tippar. Hon kan förstås rulla både från mage till rygg och tillbaks. När hon ligger på mage ställer hon sig ofta på alla fyra och börjar gunga fram och tillbaks, men efter en stund verkar det som att hon inser att hon inte vet vad hon ska göra härnäst, och börjar antingen gråta eller lägga sig på mage igen. Jag väntar med spänning på det tillfället då hennes kropp har lärt sig att den kan flytta på knän och händer för att ta sig framåt. Det blir nog både roligt och jobbigt skulle jag kunna tänka mig…

Det bästa hon vet just nu är att sitta invirad i ett täcke i sängen och titta på när jag eller J gör något i sovrummet, eller sitta där och greja med något på egen hand. Hon kan även sitta långa stunder i barnstolen och ”läsa” i badboken om Dennis Delfin som leker kurragömma med Selma Sjöstjärna. Eller titta i Första Mosboken eller bita i en bitring. Den röd-lilarandiga masken med lila hår är också en favorit, den verkar aldrig bli tråkig, och det lila håret blir alldeles stelt efter allt sugande och dreglande.

En annan favorit är Aya, vår skygga men mycket tålmodiga lilla hittekatt. När Aya visar sig ler E med hela ansiktet och tittar intresserat. Sedan sträcker hon fram sin svettiga lilla hand och tar ett stadigt tag om Ayas päls. Aya reagerar med ett förvånande lugn, och ligger antingen kvar eller hoppar iväg för att sätta sig någonannanstans.

När det gäller människor är jag och J fortfarande favoriterna, man kan se att hon kollar med oss att det är ok när det dyker upp någon ny person. Hon gillar att busa och flirta, och älskar att greja med händer och hår, knappar, smycken och kläder med starka mönster. Fasters OnePiece i leopardmönster är riktigt populär!

Vagnen är fortfarande inte något hon gillar, det är i manducan hon vill vara om vi ska på utflykt. Ofta somnar hon där och vi kan flytta över henne till vagnen, men hon sover absolut bäst och längst i selen.

Vår bebis är oftast en väldigt glad bebis! Enda gångerna hon blir gnällig är om hon blir för varm, vilket händer ganska lätt tyvärr, och när hon blir övertrött

Annonser

En reaktion på ”Sex månader

  1. Älskade lilla barnbarn! Vad det ska bli underbart och träffa dej och dina föräldrar.Vi längtar så.Speciellt just nu när lill-moster har åkt till Turkiet.Hu!MM och MF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s