10 månader

Idag blir E 10 månader! Hurra hurra!

Igår på 10-månaderskontrollen vägde hon 10 kg och mätte hela 74 cm. Det märks att hon är mycket mer aktiv nuförtiden. Hon ökar inte lika mycket i vikt som tidigare, och hon är inte alls lika bebismullig som hon var tidigare, fast de mysiga låren har hon fortfarande kvar tack och lov! Hon ligger någonstans mellan 74 och 80 i klädstorlek, men ibland passar en 86 lika bra. Det verkar skilja jättemycket mellan butikernas storlekar.

I helgen upptäckte vi att hon säger ”Aya”. Aya är lilla kittykatten här hemma, och vi ropar ju hennes namn mest hela tiden. Vi säger ofta ”Aj!” också, eftersom hon slår oss i ansiktet jämtochjämt. Och varje gång vi sa Aya eller Aj, så sa hon ”Abua” eller ”Abu”. Det sa hon också varje gång hon såg Aya, så då måste det ju betyda att hon försöker säga Aya. Det känns stort! 😀

Ett annat litet trick hon kan är att pussa på beställning (eller ja, när hon vill, alltså). Vi säger ”puss puss” och sätter ansiktet nära hennes, och så lutar hon sig fram och pussar med öppen mun! Då får man en blöt puss och även en chans att smygdofta på hennes underbara mjölkandedräkt (den vill jag spara i en burk så jag kan dofta på den så ofta jag vill, det är den bästa doften).

Hon går längs med möbler i en väldig fart, och hon står själv i korta stunder och balanserar på de runda små fötterna som faktiskt har blivit något plattare. Hon har precis börjat upptäcka att man inte måste sitta rakt fram i matstolen, det är mycket roligare att dra upp ett ben i stolen och vända sig och försöka ställa sig upp! Inte roligt, jag är hemskt nervös och letar efter en sele att kunna ha i stolen.

Det verkar som att hon börjar förstå det där med att det kanske inte är så bra att luta sig allt för långt fram över sängkanten. Det verkar som att hon förstår att den tar slut och att något händer om hon lutar sig för långt. Bästa leksakerna just nu är papper i alla former som hon får dra sönder, rullarna med plastpåsar som är roliga att dra ut och sedan prassla med, måttbandet som är gott att bita på och såklart våra telefoner och alla andra tekniska farliga saker. Hennes egna leksaker är mindre intressanta, förutom de senaste bokklubbsböckerna som låter när man trycker på en prick på sidan. En sida föreställer en katt, och när den kommer upp säger hon ”Abua!”, och skrattar förtjust.

Okej, en sista grej bara. Hon har börjat med en helt galen grej. Hon kryper runt på golvet och liksom skojar med sig själv! Hon skrattskriker för sig själv där på golvet utan att man förstår varför, och så kryper hon lite till och så kommer det ett till skrattskrik. Önskar jag kunde förstå vad det är som är så roligt!

Annonser

6 reaktioner på ”10 månader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s