Kvällsrutinerna

Älskar att vi fått till bra kvällsrutiner. Efter ett år lyckades vi, inte för att vi kämpade ihjäl oss men ändå. Middag, lek och gos, pyjamas på, flaska med ersättning i sängen, tandborstning om hon inte somnat och sedan läggning med napp och gosfilt i spjälsängen. Så skönt, inget avancerat eller tidskrävande, det nödvändigaste bara. Det fungerar fint med både mig och J, och för det mesta somnar hon ganska snabbt.

Vi har ju gett henne välling sedan hon var 8 månader. Varje kväll. För att vi trott att det varit det bästa, och för att alla andra gör det. Men så började vi fundera. Om vällingflaskan får stå odiskad till morgonen därpå, är den dålig (rutten?) och luktar riktigt illa. Hur blir den då i magen på Äpplet? Hur bra är det egentligen? Så sedan en vecka tillbaks ger vi bara ersättning istället, det känns mycket bättre. Den luktar inte alls konstigt efter bara några få timmar, även om den förstås inte är så extremt mycket fräschare. Men det känns bättre på något vis.

Annonser

4 reaktioner på ”Kvällsrutinerna

 1. Åh, skönt med förutsägbarhet vid läggning, för alla inblandade tror jag. Vi är i fas igen, efter att sjukdomarna pajade allt, så hoppas det får hålla sig såhär nu.

  Apropå välling tyckte Esme inte om det och jag såg ingen anledning att truga. Även barngröten var tveksam så efter ettårsdagen har vi bara gett vanlig havregrynsgröt med mosad banan och grädde. Hon älskar det och jag tycker det känns ”renare” på nåt sätt.

  • Ja, det är det verkligen! Skönt att det ordnat upp sig för er också!

   Barngröt har aldrig riktigt gått hem här heller, men precis som hos Esme går vanlig gröt mycket bättre! Jag tycker också det känns ”renare” 🙂 Känns mycket bättre med maten efter ettårsdagen, hon kan äta det mesta som vi äter och gör det också, istället för att hålla på och fixa special hela tiden.

 2. Skönt att ni har fått fungerande kvällsrutiner, det underlättar ju så mycket!

  Jag önskar att Elly gillade gröt mer, men tyvärr föredrar hon välling, så hon får det på kvällarna. PÅ morgnarna äter hon havregrynsgröt, mannagrynsgröt eller fil och flingor.

  • Jag försöker tänka att det viktigaste är att hon äter överhuvudtaget, för vissa dagar gör hon ju inte det. Jättebra att Elly äter gröt eller fil på morgonen ju!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s