En skithelg

I fredags blev Äpplet sjuk, och sedan dess har det mest varit jobbigt. Hon har inte mått bra, sovit och ätit jättedåligt och varit extremklängig men ändå inte haft ro att vara i famnen. Därför har inte vi heller sovit bra, och det är såklart extremt påfrestande att ha ett barn som varken vill vara i famnen eller vara på golvet och leka. Räddaren denna helgen har varit Barnkanalen och Teletubbiesdvdn, som har gett oss alla tre lite välbehövlig lugn och ro.

Eftersom hon bara var förkyld med feber i lördags, gick vi faktiskt till förskolan idag trots allt. Hon sov som vanligt inatt och verkar mycket piggare än i helgen (tack tack tack), och dessutom är det så dumt om det blir ett långt uppehåll i inskolningen eftersom det är tänkt att hon ska göra sin första riktiga dag om en vecka… Jag blev ivägskickad direkt idag och gick hem och var hemma själv i 1½ timme (superkonstigt…), och när jag kom tillbaks hade det gått superbra. Så imorgon ska jag vara iväg lika länge, och sedan ska jag komma tillbaks och vara med under första lunchen. På onsdag blir det förmodligen lek+lunch+sova själv… Läskigt. Om hon nu bara fortsätter vara hyfsat frisk vill säga,

3 reaktioner på ”En skithelg

  1. Trist med sjukdom. Här är Esme förkyld, hon ligger och hostar för fulla muggar medan hennes pappa försöker natta henne. (Stackars båda.) Spännande att höra om er inskolning, vi hade ju den snabba varianten som gick på tre dagar. Bägge metoderna har säkert sina för- och nackdelar.

    • Det är förkylning som E har också, eller vi är förkylda alla tre… Så himla trist nu när man väldigt gärna vill vara frisk. Ja, det tror jag verkligen att de har. Känner att den snabba hade varit precis lika bra som den vi kör på nu.

      • Det verkar väldigt vanligt att de små blir sjuka i samband med inskolning. Esme blev ju magsjuk sin tredje inskolningsdag, så det blev ett litet avbrott. Men det gjorde inget ur själva invänjningsaspekten, hon fixade ändå tredje dagen utan mig när hon var frisk igen, och från dag fyra har vi kört på. Har en bekant som bor i Sydafrika och på deras förskola hade dom ingen inskolning alls. Det var bara att lämna sonen och gå, från första stund. Låter ju brutalt för en annan men verkar ha funkat det med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s