Husdrömmar

En av mina bästa vänner E har precis flyttat in med sin familj i en fyra här i Bromma. Lägenheten är fantastisk, perfekt med coola välbevarade retrodetaljer och mycket utrymmer för lilla Herr H att springa på. Efter att vi besökt dem blev vårt sug efter ett större boende ännu större. Vår tvåa känns nästan ännu mindre än ettan i Uppsala, framförallt för att det inte finns någon förvaring i lägenheten. Det finns två mindre garderober i hallen, men ingen av dem går att hänga kläder i utan vi fick köpa Ikea-garderober och ställa in där för att överhuvudtaget ha någonstans att ha våra kläder. Äpplet har ju sitt ”rum” i sovalkoven/klädkammaren, annars hade vi förstås haft kläderna där med något slags draperi för. Annars är alla våra saker liksom ute i lägenheten, vilket gör att det blir rörigt jättesnabbt för att inget går att stuva undan. Allting syns, och det vill man ju inte alltid. Jag har försökt att få saker att se mer i ordning ut, genom att färgkoordinera nödvändigheterna, men har inte lyckats jättebra med det, plus att vi har ett klåfingrigt barn som fullkomligen älskar att flytta runt på saker.

Idag gick jag in på Hemnet och råkade hitta vårt drömhus i Västerås. En orörd 60-talsvilla, fruktträd i trädgården och perfekt läge stax utanför centrum. Överkomligt pris, om vi bara kunde få köpa den om ett eller två år hade den varit perfekt… Här i Sthlm hade vi fått betala minst det dubbla för en sån villa, om inte mer. Åh, vad det stör mig att vi inte kan flytta nu, och att priserna är så otroligt höga i Sthlm, när man egentligen inte får mer för pengarna än just Stockholmsläget. Ofta är pendlingstiden i Stockholmsområdet lika lång som om man bor utanför, i ex Västerås eller Uppsala.

Annonser

3 reaktioner på ”Husdrömmar

    • Ja, om vi flyttar om något år så måste vi träffas! 🙂 Det är bristen på vänner i Västerås som gör att jag tvekar, känner inte så många som är mina vänner utan det är framförallt J som har familj och vänner där, eftersom han kommer därifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s