Inte helt oväntat kanske

Visningen av sekelskifteshuset var i söndags, och det var verkligen ljuvligt! På utsidan. Insidan var ett renoveringskaos och det hade tagit alldeles för mycket tid och pengar för att renovera upp det. Så väldigt sorgligt. Jag blev alldeles ledsen i hjärtat av att ett hus kan få stå och förfalla sådär, så att det liksom nästan inte går att renovera utan att samtidigt ta bort hela husets själ på något vis. Det hade varit nödvändigt att byta alla väggar och golv liksom, vad är kvar då?

Hemnetknarkandet är verkligen på sin absoluta peak just nu. Jag uppdaterar flera gånger varje dag och blir lika besviken varje gång det inte har kommit upp något objekt. Det är ju liksom inte läge att köpa något som inte känns bra, vi vill ju ha Huset nu. Allt måste stämma, annars kan det kvitta. Samtidigt kan vi inte låta bli att flytta för vi måste pga jobb. Åh vad svårt det är! Det känns ju också dumt att flytta till ett område i något tillfälligt boende, för att sedan hitta Huset och flytta till ett nytt område och riva upp E från förskolan och kanske nyfunna vänner. Det är verkligen inte bara att flytta den här gången.

Annonser

2 reaktioner på ”Inte helt oväntat kanske

  1. Känner igen hemnetknarkandet från när vi letade hus i Sthlm. Och sen när man köpt vågade man inte ens kika in med rädslan att något ÄNNU bättre skulle komma ut. Nu på Gotland är det flera månaden mellan objekten i hålan vi vill bo. så jag är nog bara inne 3-4ggr/veckan. ;-D

    Det är så sorgligt med misskötta hus. Som huset vi hyr nu. 1700-tals stenkåk som bara trillar sönder. Min man har på ren goodwill spacklat, målat & fixat för att vi inte står ut med att se det. Huset har stått kallt flera vintar vilket trasar sönder det. Och renovering som gjorts senaste 10åren är typ: Lägga in platmatt löst i hallen, målat rosa & fixa elen på billigaste sättet så huset är fullt av FUL utanpåliggande el dragningar med gigantiska uttag, dosor & ett termostat system. Hemskt!!

    Älskar huset men Vi har ju räknat på det & det skulle krävas minst 1,2 milj bara för att få ordning på allt. Så då kan vi likaväl bygga nytt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s