Valborg

För ett par år sedan satt jag i Ekonomikumparken och drack stora mängder alkohol och åt gröt. Runt omkring mig satt ett par tusen andra studenter och gjorde samma sak. Efter lunch gick vi och ställde oss i en sjukt lång kö och drack ännu mer alkohol.  Kön var in till en nation där det skulle hållas en champagnegalopp (studenter som köper champagne, gärna två flaskor åt gången – en för att dricka och en för att spruta ner andra med, och dansar och blir väldigt fulla och blöta och kladdiga). Efter champagnegaloppen gick vi hem och sov, och på kvällen var vi nyktra igen och gick ut för att grilla alt stannade hemma och åt pizza. Valborg i Uppsala=så sjukt kul då men inte saknad alls efter det nu, faktiskt. Nu för tiden (eller kanske även då?) är det dessutom Kvalborg, dagen innan Valborg, då man dricker ännu mer alkohol som någon slags jättelång förfest. Och förmodligen är 1 maj något liknande, så att det är okej att dricka i tre dagar. Om jag hade gjort det hade jag nog dött, eller varit bakfull i minst lika många dagar och förmodligen fler.

Valborg 2013 består av c-uppsatsjobb, men hämtar E redan vid 14 idag och möter upp bästa B för att fira en lugn och stillsam Valborg hemma i soffan med kanske en folköl eller två. Inte ens en brasa ska vi se, för i Stockholm är man inte precis ensam vid brasan, och det blir mest trängsel och kaos. Men det gör inget faktiskt.

Annonser

2 reaktioner på ”Valborg

  1. Vi körde Kvalborg-Valborg-Första maj redan på min tid. Typ 2001. Så jo, utdragen fyllefest var det redan för länge sedan. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s