Julafton

20131225-093417.jpg

Julafton började vi hos svärföräldrarna, där vi åt grötfrukost och fick julstrumpa. Sedan åkte vi hem till oss och tog det lugnt en stund, för att sedan börja förbereda för julmiddagen på kvällen, som vi för första gången skulle stå för själva 🙂 Redan förra året bestämde vi oss för att göra julmatsrevolt och äta kalkon på julafton istället. Sagt och gjort, min man lyckades få tag i en ekologisk kalkon, och igår fick den stå i ugnen i 3 timmar. Under tiden fixade vi tillbehör, rödkålssallad, rostad potatis och palsternacka och brysselkål med sidfläsk. Han hade gjort en stuffing med bl.a. mjuk pepparkaka och tranbär, och en sås på spadet förstås. Allting blev så otroligt gott! Jag tror ingen av oss saknade något på ett vanligt julbord, och jag känner inget behov alls av att äta julmat just nu. Hoppas detta får bli en tradition här hos oss!

Efter maten kom jultomten förstås, tyvärr precis när faster M var tvungen att åka iväg och lämna ett paket till en vän… Äpplet var alldeles lagom modig, och tog emot paket men gav ingen kram. Det känns ganska sunt och bra tycker jag faktiskt, krama en främmande gubbe liksom, inget hon tvingas göra annars. Hon fick massor med presenter, skidor, gitarr, lera, fingerfärg och lördagsgodis för flera lördagar framöver 🙂 Hon konstaterade att hon fått så många presenter idag, och verkade vara väldigt nöjd med hela dagen. Somnade utmattad och svettig när alla gått vid 21.30, och sover ännu vid 9.45…

Idag blir en mycket lugn dag för oss, vi har en hel del disk kvar från igår och jag ser fram emot att se Askungen på tv ikväll! Om det bara kunde sluta regna hade det var skönt med en promenad.

God jul på er!

20131225-094937.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s