Trivs på jobbet!

Jag trivs verkligen på jobbet! Jag känner mig uppskattad av mina kollegor, jag hinner nästan alltid med det jag ska även om jag ofta jobbar över yttepytte (men det är för det mesta inte för att min planering inte håller utan pga vissa andra yrkesgrupper som står högre i hierarkin än jag själv… hostläkarehost), jag klarar mig fint på ronden och kan komma med rimliga åsikter och som faktiskt värderas högt av mina kollegor, jag hinner kissa och äta, jag hinner prata med alla mina patienter och jag vet nästan alltid precis hur alla mår och vad de behöver för stunden, och jag får ofta positiv feedback från dem om att jag gör ett bra jobb.

Jag är för det mesta så himla nöjd med att jag valde psykiatrin trots allt, och speciellt med tanke på min snabbt växande mage. Det som är jobbigt är det här med att arbeta i ett icke fungerande team, och att det märks så väl att det finns kollegor som inte klarar det så bra och så påverkar det alla oss andra som klarar uppgiften mer än väl. Förra veckan jobbade jag som ensam sjuksköterska en hel dag, och det klarade jag galant och var otroligt stolt över mig själv i slutet av dagen och fick till och med beröm av avdelningschefen. Igår var vi fyra sjuksköterskor i tjänst, och plötsligt blev det bara totalt kaos på avdelningen. Jag tyckte så synd om våra skötare som måste ha varit så extremt förvirrade och stressade. Ensam är stark stämmer verkligen ibland. Självklart saknar jag kollegorna de gångerna jag är ensam, men endast på grund av tryggheten i att ha någon att fråga om det behövs, inte för att jag inte hinner med mina uppgifter. Jag har bättre kontroll när jag vet att om jag inte gör något så blir det inte gjort, istället för att gå runt och behöva vara rädd för att kommunikationen inte ska fungera idag heller och så gör vi alla dubbelarbete.

Jag älskar för övrigt att arbeta i team med flera yrkesgrupper, det är så himla skönt att veta att jag inte behöver veta allt, utan att jag alltid har någon att fråga som är specialist på just deras område. Jag trivs med att vara den där himla spindeln i nätet som håller koll på lite av allt, och ringer runt till gud och alla människor och trixar och fixar.

Jag trodde inte att jag skulle känna mig så här efter bara tre månader, men jag känner faktiskt att jag är en riktigt bra sjuksköterska för att vara alldeles nybakad och färsk! Bam!

Annonser

12 reaktioner på ”Trivs på jobbet!

    • Otroligt skönt! Känns så bra att det blev bättre än jag tänkt mig, är alltid sån att jag tänker det värsta om saker, det är bra att det ibland blir betydligt bättre än jag trott 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s