Sängrummet

Igår flyttade ännu en säng in i vårt hus, en 90-säng som nu står bredvid vår 160-säng i vårt sovrum. Bredvid min del av sängen står även spjälsängen nu, och detta innebär att hela vårt sovrum nu är en enda stor säng ungefär. Vi får knappt plats själva känns det som. Igår eftermiddag la sig Äpplet i spjälsängen, som då stod kvar i hennes rum och som fungerat som lite myssoffa där, och berättade för mig att hon tänkte sova i sitt rum inatt. Hon gör så där ibland, att hon bara bestämmer sig för att hon ska göra en sak som vi föreslagit tidigare, och då är det ju verkligen bara att köra! Så så fick det bli, och inatt sov hon i sin växa-säng (som stått i vårt rum bredvid min sida av sängen tidigare) i sitt rum fram till kanske 04, då hon blev kissnödig och därefter ville sova hos oss. Så då sov hon i 90-sängen som nu står på Js sida av sängen, och det gick hyfsat bra förutom lite knorrande om att hon ville sova mellan oss. Men jag vågar inte ha henne mellan oss längre för hon är ju som ett mindre rådjur nuförtiden, så hon somnade till slut i ”sin” del av sängen och sov till 07.45. Hurra!

Vissa saker måste dock förfinas i vår sömnkonstellation, det är lite jobbigt att inte få plats med ett nattygsbord och J får inte plats med mobilen som han måste ha för att ställa alarmet på morgonen. Och vi måste fixa nattlampa till både Äpplets rum och hallen, för att vi alla ska hitta varandra mitt i natten. Och hur allt ska bli när lillebror kommer vet jag inte, men vi har väl en förhoppning om att han ska gilla spjälsängen lite mer än vad Äpplet gjorde, och att jag ska slippa ligga med honom på mig första månaderna… Även om jag sov ganska bra tack vare det, så kunde J aldrig sova tillsammans med oss den första tiden. Det vore mysigt om det gick att amma på kvällen/natten och sedan lägga över i babynestet i spjälsängen en stund. Med Äpplet gick det att göra så i cirka 10 sekunder, sedan vaknade hon.

Skönt att vi i alla fall har en säng till nu, om det blir samsovning med två barn (vilket verkligen inte gör någonting alls bara det fungerar för båda barnen att sova tillsammans) av det här till slut. Sitter nu och letar efter 250 cm breda lakan eller sängbottenöverdrag… 🙂

Annonser

2 reaktioner på ”Sängrummet

 1. Sådär sov vi hela förrförra vintern. 3*90 säng. Dels för att det va så kallt i det huset (ca 15grader hela vintern, 18 grader om vi körde byggfläkt i sovrummet i några timmar innan vi la oss) så vi va typ tvungna för att hålla värmen allihopa. Och så är det lite mysigt… om alla ligger stilla & sover . Så är det faktiskt fortf trots att vi nu bara har 2*90. Samsova is the shit trots fötter i ansiktet och 1dm sovyta på högkant & avdomnad karpaltunnelarm, för det handlar bara om några år till sen är det över och man kommer garanterat sakna det.
  Mitt 1:a barn ammade jag liggandes i sömnen typ. Jag va ett nattligt smorgardsbord . Dock så va min andra dotter ingen samsovare som bäbis & ingen som åt i sömnen heller tyvärr.. Så henne va man tvungen att bära in i sitt mörka rum igen efter varje måltid. :-S

  Hoppas på att liten kikar ut snart så du slipper tyngden, krämporna & frustrationen.

  • Ja, men det är ganska mysigt egentligen… Nu när vi har en extrasäng bredvid funkar det bra faktiskt.

   Jag hoppas att lillebror kan liggamma! Det verkar så jobbigt att flytta på bebis fram och tillbaks mellan maningarna… Hoppas hoppas!

   Tack Lina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s