Lillebror är fyra månader

I tisdags blev lillebror fyra månader. Det är helt galet, och vi kan väl i vanlig ordning konstatera att tiden går himla fort.

Lillebror kan vända sig från mage till rygg, men bara tvärtom ifall han ligger i ett gynnsamt läge och det råkar hända av sig själv. Han gillar inte att ligga på rygg, utan magläge är fortfarande mest kul. Redan nu har han börjat upptäcka att han kan stå lite på knäna, så det gör han ibland. Tycker att det känns som lite väl tidigt att börja krypförbereda sig! Sitter gör han med rejält med stöd, det går väldigt bra i barnstolen, vilket verkligen revolutionerat våra måltider!

Han är 67 cm lång och väger 9,2 kg, inte precis en nätt liten bebis, och våra amningsbekymmer har inte påverkat honom alls på det sättet. Hur amningen fungerar är olika från dag till dag. Fortfarande fungerar liggande ställning bäst, men han kan ibland luras till att ammas sittande om han är på väg att somna, så jag har börjat vagga honom halvt till sömns för att sedan amma sittande. Då kan jag lägga honom i spjälsängen också, där vi helst vill att han ligger nu eftersom han lyckades kravla sig ur sängen en gång förra veckan. Jag har testat att ge honom flaska, som han ratade, och amningen fungerar fortfarande så bra på natten (fri snuttning kan vi säga… :)). Därför låter jag det vara just nu, och vi har börjat prova lite med vanlig mat nu, mer om det i ett annat inlägg tänkte jag. Kör lite blockamning på natten, och fungerar bra. Försöker att inte hetsa på dagen utan följa honom, amma på det sätt som han vill, och om det innebär att vagga till sömns först just nu så får det vara så.

Största idolen är Äpplet förstås, och ibland är det faktiskt enklare att ha båda hemma än bara lillebror, för de underhåller redan varandra ganska bra. Annars gillar han sin Sophie la giraffe, bita på handdukar och att bli skojad med i sängen. Han gillar också att stå upp mot möbler redan nu, gärna samtidigt som han får bita på något. Inga tänder har kommit ännu, trots att vi trott att det varit på gång länge nu pga biter på allting.

Lillebror är på många sätt helt olik sin syster. Han har ett galet humör, och blir superskitarg jättesnabbt, för att sedan kunna somna på några sekunder efter utbrottet, och vakna glad som att inget har hänt. Om jag föreslår amning när han inte vill, blir han så arg och skriker så att det sjunger i öronen på en. När han är glad är han världens goaste skönaste bebis, och skrattar ett alldeles överljuvligt skratt! Han trivs bäst i lugn och ro, i min eller Js famn, och reagerar ofta starkt om det är mycket liv och rörelse runt honom. Han trivs fortfarande bäst i sele/sjal, vagnen står bara och samlar damm i hallen än så länge. Sitter han på oss, går det oftast bra att gå runt i stimmiga miljöer. Han avskyr, och då menar jag verkligen avskyr, att åka bil. Då skriker han i panik tills att någon tar upp honom. Därför åker vi helt enkelt aldrig bil just nu.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s